La FAAOC recull al Congrés de Fires de Catalunya les aportacions del sector al nou codi de bones pràctiques de les Fires Mercat d’Artesania

La Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) inclourà les aportacions fetes pels organitzadors de fires en el codi de bones pràctiques que està impulsant sobre les Fires Mercat d’Artesania. Aquest dimecres, la FAAOC va ser ponent en un taller-debat sobre com han de ser aquestes fires que, per primera vegada, queden recollides en la Llei de Comerç de Catalunya. La presidenta de la FAAOC, Judith Camps i el consultor i col·laborador de la federació, Àlex Pigem, van ser els encarregats de conduir aquesta activitat que es va fer en el marc del 24è Congrés de Fires de Catalunya que s’ha celebrat els dies 23 i 24 de novembre a Les Borges Blanques (Garrigues), organitzat per la Federació de Fires de Catalunya.

Camps i Pigem van ser els encarregats de presentar a la vintena de participants en el taller, el document base d’aquest codi de bones pràctiques. Aquest codi, que un cop tancada tota la fase de debats es presentarà a tots els agents del sector, aposta per crear un circuit de Fires Mercat d’Artesania que sigui una aposta per la qualitat (creacions de qualitat, bons serveis per l’artesà i el visitant, una imatge distintiva…) i per adreçar-se a un visitant amb un perfil determinat amb un interès real per l’artesania. Després d’un treball intens, l’actual document també aposta per anar, progressivament, eliminant el concepte de fira d’artesania per aquelles fires que -sota aquesta denominació- ofereixen productes que en cap cas estan fets amb criteris artesans. Xavier Villas, director d’Artesania de Catalunya, també va participar en el taller i va aclarir aspectes tècnics relacionats amb el desplegament d’aquesta nova llei. Artesania de Catalunya va comprometre’s a col·laborar en difondre i implantar aquest document de bones pràctiques.

Un cop feta la presentació inicial, els participants van fer un treball participatiu en grups sobre aspectes que es podrien incorporar en el codi, des del punt de vista dels organitzadors d’aquest tipus d’esdeveniments. Aquest treball va generar un debat viu i participat. Ara, un cop analitzat, la FAAOC incorporarà algunes de les aportacions d’aquests agents. El codi de bones pràctiques quedarà enllestit abans d’acabar l’any i es presentarà al llarg del primer trimestre del 2018.